اگر شما نیز جزو آندسته از کاربرانی هستید که در طول روزهای اخیر متوجه غالب شدن رنگ صورتی در چاپ های انجام شده توسط پرینترتان شدهاید، میتوانید با دنبال کردن مطلب پیشرو، این مشکل پیش آمده را رفع کنید. در این مقاله برآنیم تا شیوه رفع اشکالاتی چون وجود لکه های عجیب و غریب در برگههای چاپ شده، وجود رگههای ناخوشایند و غالب بودن رنگ صورتی در پرینتهای انجام شده را با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
آنچه که در رفع این اشکال به شما کمک میکند، انجام دو آزمون ساده است که در بخشهای آتی به آنها خواهیم پرداخت. در صورت استفاده از آموزشهای ارائه شده در بخش زیر و تداوم مشکل چاپ صورتی توسط پرینتر، میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر پرینتر زیراکس تماس گرفته و راهنماییهایی لازم را دریافت نمایید.
همانگونه که میدانید پرینترهای رنگی امروزی، رنگهای هر صفحه را با تقسیم به چهار قسمت، پردازش میکنند؛ آبی، قرمز، زرد و سياه، يا تونر. پردازش این رنگ ها با تکنولوژی خاصی انجام میشود که در پرینترهای رنگی موجود است. این مدل رنگ بندی، که CMYK نامیده میشود، با ایجاد ترکیب رنگ های مختلفی که از این چهار رنگ بدست می آید کار میکند. چنین پردازشی به منظور دستیابی به بهترین طیف رنگی انجام میشود.
در فرآیند چاپ، کارتریج جوهر پرینتر جوهر افشان یا پرینتر لیزری رنگی، به چهار رنگ مذکور تقسیم میشود. آنچه که ممکن است کاربر به آن بیتوجه باشد آن است که یکی از رنگهای موجود در پرینتر، ممکن است زودتر از رنگهای دیگر مصرف شده و به پایان برسد. همین موضوع سبب میشود تا رنگ صورتی در چاپ انجام شده توسط پرینتر غالب شده و پررنگ تر شود.
برای مثال، اگر شما تصویری از یک منظره را توسط پرینتر خود به چاپ رساندهاید و در این تصویر، رنگ آبی به رنگ صورتی چاپ شده است، ممکن است کارتریج آبی شما نیاز به شارژ داشته باشد. در صورتی که رنگ های قرمز موجود در تصویر، اکنون سایهای غیر طبیعی از رنگ صورتی را دارند، احتمالاً جوهر زرد پرینتر شما به اتمام رسیده است.
پرینترهای مدرن به طور خودکار سعی میکنند رنگی را که به دلیل تمام شدن یکی از جوهر ها از دست رفته است با جوهرهای رنگی باقیمانده به دست آورند، اما شما همیشه یک رنگ غالب در تصاویر خواهید داشت. بنابراین علت چاپ صورتی توسط پرینتر شما، تمام شدن یکی از جوهرهای موجود در پرینتر است.
برای رفع مشکل چاپ صورتی توسط پرینتر، در وهله نخست نیاز به تشخیص علت اشکال پیش آمده دارید. تجربه نشان داده که در بیشتر مواقع به وجود آمدن چنین مشکلی به دلیل وجود یک کارتریج خالی در دستگاه است. بنابراین اولا باید سطح جوهر پرینتر مورد بررسی قرار گیرد. برای اطلاع از سطح جوهر پرینتر، میتوانید به بخش دسترسی به خدمات تعمیر و نگهداری (maintenance utilities) پرینتر مراجعه کنید.
برای این کار از طریق منوی استارت در کامپیوتر خود و یا در صورتیکه پرینتر صفحه نمایش ال سی دی داشته باشد، از طریق آن، اقدام کنید. (برای اگاهی از محل دقیق این تنظیمات میتوانید به دفترچه راهنمای پرینتر خود مراجعه نمایید. چرا که محل این تنظیمات در هر پرینتر، متفاوت از دیگری است). با مراجعه به این بخش میتوانید از این مسئله اطلاع یابید که سطح جوهر در کدام یک از کارتریجهای پرینتر کاهش پیدا کرده است.
در صورتی که بررسیهای انجام شده نشان از آن داشت که سطوح جوهر نرمال است، توصیه میشود یک تست پرینت انجام دهید. تست پرینت احتمالا بتواند به شما نشان دهد که علت چاپ صورتی توسط پرینتر شما چیست. از طریق تست پرینت قادر خواهید بود تعیین کنید که کدام یک از کارتریج های رنگی باعث ایجاد مشکل میشوند، چرا که تست پرینت، آبی، قرمز و زرد را از هم جدا میکند.
در صورت نیاز یک تست نازل کارتریج نیز انجام دهید. چرا که جوهر موجود در کارتریج ها ممکن است بعد از کمی بیاستفاده ماندن خشک شود و نازل را مسدود نماید. با انجام یک نازل چک، پرینتر کاملا نازل را پاک نموده و هر گونه ذره مسدود کنندهای را بیرون میریزد. پیشنهاد میشود تست های مربوط به نازل چک را در مرحله آخر انجام دهید.
چرا که این کار سبب میگردد مقدار زیادی جوهر از بین برود. در صورتی که استفاده از این روشها مفید فایده نبود و مشکل چاپ صورتی توسط پرینتر همچنان پابرجا بود، میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر پرینتر زیراکس تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.