از حدود ۲۰ سال پیش به بعد به علت افزایش هزینه ی خرید دستگاه های کپی آکبند خصوصا در کشورهای در حال توسعه امکان خرید این دستگاه ها بسیار کم شد و بازار این محصول در این کشورها دچار اختلال شد که راه حلی برای آن از سوی چند شرکت بزرگ که عموما مربوط به کشورهای بلوک شرق بود ابداع گردید. راه حلی که ارائه شد، خریدن دستگاه های کارکرده ولی سالم و در حد آکبند از مشتریانشان و تعویض با یک دستگاه آکبند به جای آن بود
دستگاه های خریداری شده دست دوم که خط تولید آکبند آن ها متوقف شده را تحت نام استوک وارد کشورهایی از قبیل ایران کردند که هم امکان خرید آن ها بیشتر بود به علت این که به مقدار قابل توجهی از آکبند آن ها ارزان تر بود و هم سالم بودند و امکان کارکردن به مدت چندین سال با این دستگاه ها وجود داشت.
پس دستگاه استوک، دستگاه کارکرده ای است که خط تولید آکبند آن در کشور سازنده متوقف شده است. در این بین یک کلمه ی دیگر در ایران ساخته شد به عنوان استوک ایران که اصطلاحا به دستگاه های استوک وارداتی گفته می شود که در ایران توسط یک یا چند کاربر به مدت زمانی کارکرده است و بنابراین از مدل اروپا بیشتر کارکرده است.
تشخیص استوک ایران و اروپا از یکدیگر صد در صدی نیست و تشخیص دقیق آن با کارشناس مربوطه است ولی راه هایی دارد که می توان تا حدودی این موضوع را تشخیص داد.
در استوک اروپا:
البته همه ی این موارد متاسفانه قابل دستکاری هست ولی تا حدودی می توان از وضعیت دستگاه مطلع شد.