امروزه کار با اسکنر و اسکن کردن اسناد مورد نظر با این دستگاه، به یکی از الزامات خصوصا در ادارت و دفاتر تبدیل شده است. طراحی و تولید این دستگاه ها به قدری پیشرفت کرده که اغلب کار بران اسناد خود را از طریق اسکنر روی سیستم ویندوزی یا مک بوک ذخیره می کنند. اگر با نحوه کار با این دستگاه آشنا نیستید، در ادامه ما را دنبال کنید تا به طور کامل به آموزش اسکن کردن بپردازیم.
برای کار با اسکنر در دستگاه های ویندوزی مراحل زیر را دنبال کنید:
در صورتی که از سیستم عامل استفاده می کنید و به دنبال آموزش اسکن کردن هستید، باید اشاره کنیم که ابتدا اسکنر را به لپ تاپ یا کامپیوتر ویندوزی خود وصل کنید. برای این کار لازم است از کابل USB استفاده کنید تا اتصال بین این دو دستگاه برقرار شود. در صورت بروز مشکل می توانید از خدمات مشاوره با کارشناسان تعمیر اسکنر زیراکس بهره مند شوید.
حالا سند خود را در اسکنر قرار دهید. باید توجه کنید که سند را به نحوی در دستگاه قرار دهید که محتوای آن روی شیشه اسکنر قرار بگیرد.
در این مرحله از کار با اسکنر به سراغ سیستم ویندوزی خود رفته و در منوی استارت آن، عبارت Windows Fax and Scan را جستجو نمایید. حالا در برنامه Windows Fax and Scan ، گزینه New Scan را کلیک کرده و به مرحله بعد وارد شوید.
اکنون در این مرحله از آموزش اسکن کردن، می توانید نام مربوط به اسکنر خود را مشاهده نمایید. در صصورتی که نام اسکنر شما نمایش داده نشد، ممکن است اسکنر را به طور صحیح به سیستم متصل نکرده اید و اختلالی در اتصال این دو دستگاه ایجاد شده است.
پس از اینکه اسکنر در ویندوز با موفقیت شناسایی شد، باید نوع سندی که قصد دارید اسکن کنید، تعیین نمایید. به همین منظور لازم است روی کادر Profile کلیک کرده و نوع آن را مشخص کنید.
در این بخش از کار با اسکنر باید مشخص کنید اسکن سند مورد نظر به صورت رنگی باشد یا سیاه و سفید. به همین منظور باید روی کادر Color Format کلیک کرده تا دو گزینه Color و Black & White برای شما به نمایش درآید. در صورتی که تمایل دارید اسکن رنگی تهیه کنید، گزینه Color را کلیک کرده و در صورت انتخاب گزینه Black & White، اسکن سیاه و سفید در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
حالا باید در این بخش از آموزش اسکن کردن، نوع خروجی فایل اسکن شده را تعیین کنید. از این رو باید روی کادر File Type کلیک کرده و نوع فایل اسکن از جمله JPEG و یا موارد دیگر را انتخاب نمایید.
حالا برای کار با اسکنر می توانید به مرحله ای می رسید که باید میزان رزولوشن، روشنایی و کنتراست فایل اسکن را تعیین کرده و تنظیم کنید.
پیش از آنکه به مرحله نهایی آموزش اسکن کردن برسید، لازم است با بخش Preview آشنا شده و پیش نمایشی از تنظیمات صورت گرفته بر فایل اسکن را مشاهده نمایید. این کار کمک می کند پیش از اسکن گرفتن، از میزان رزولوشن، کنتراست و روشنایی فایل اسکن مطمئن شوید.
در صورتی که همه چیز در مرحله پیش نمایش با خواسته شما مطابقت داشت، گزینه Scan را کلیک کرده تا وارد فرآیند اسکن کردن شوید. فایل هایی که در ویندوز اسکن می شوند، روی این مسیر ذخیره سازی می گردند:
Start -> File Explore -> Documents -> Scanned Document
در اینجا قصد داریم به مراحل کار با اسکنر در مک اشاره کنیم:
حالا که با نحوه کار با اسکنر در دستگاه های ویندوز آشنا شدید، در این بخش قصد داریم به آموزش اسکن کردن برای کاربران سیستم عامل مک بپردازیم. به همین منظور ابتدا باید از طریق کابل USB، اسکنر خود را به مک بوک متصل کنید.
حالا همچون مرحله قبل، باید سند خود را داخل اسکنر قرار دهید. باید توجه کنید که سند را طوری در دستگاه قرار دهید که محتوای آن روی شیشه اسکنر قرار داشته باشد.
به منظور کار با اسکنر در مک، باید اسکنر قادر به شناسایی سیستم عامل مک باشد. به همین منظور در سیستم خود اقدام به باز کردن Apple Menu کرده و پس از آن گزینه System Preferences را انتخاب نمایید. سپس در پنجره باز شده، گزینه Printers & Scanners را انتخاب کنید و نام اسکنر خود را از بین گزینه های بیابید.
پس از اینکه در آموزش اسکن کردن، نام اسکنر را انتخاب کردید، باید تنظیمات مورد نیاز را روی سند اسکن اعمال نمایید. به همین منظور باید روی تب Scan کلیک کرده و گزینه Open Scanner را برگزینید. پس از آن، به منظور اعمال تنظیمات، گزینه Show Details را انتخاب کنید.
در این شرایط همانند حالت قبل، File Type، رنگی یا سیاه و سفید بودن سند، میزان رزولوشن، میزان روشنایی و کنتراست سند اسکن شده را تعیین کنید و آن را مشاهده نمایید.
در مرحله نهایی کار با اسکنر در مک، می توانید پیش نمایش سند اسکن شده را در بخش Overview مشاهده نمایید. در صورتی که تنظیمات مطابق با خواسته شما بود، روی گزینه Scan کلیک کرده تا فرآیند اسکن کردن آغاز گردد.