شماره تماس
09141780935//09129151016
چیپست کارتریج چیست؟ - چاپگر دات آی آر

چیپست کارتریج چیست؟

چیپست کارتریج چیست؟ کارکرد آن در کارتریج چگونه است؟

همیشه سوال کاربران این است که چیپست کارتریج چیست ؟ چیست کارتریج تراشه ای ظریف از سیلیکون (silicon) است که در بازار “چیپ” یا “چیپست” نیز نامیده می‌ شود در حقیقت نام دیگر IC یا همان Integrated Circuit (مدار مجتمع) می‌ باشد که معمولاً از جنس کریستال سیلیکونی بوده و چندین عنصر الکتریکی را در خود جای می‌ دهد. به بیان تخصصی‌ تر، جنس “چیپست” از مواد نیمه‌ رسانا و بیش‌ تر از (ma) بوده و میزان ناخالصی آن از نوع کنترل شده است. عناصر الکتریکی “چیپ” می‌ تواند شامل تعداد زیادی ترانزیستور، مقاومت و خازن باشد، ولی معمولاً اصلی‌ ترین عنصر آن را ترانزیستور تشکیل می‌ دهد. اندازه‌ی “چیپ” معمولاً حدود یک اینچ و در بیش‌ تر موارد تا یک سانتی‌ متر است.

 

وظیفه‌ی اصلی مجموعه‌ی این عناصر الکتریکی بررسی کردن مدارها و رد و بدل کردن اطلاعات لازم که از آن با اصطلاح “صفر و یک” یاد می‌ شود می‌ باشد. در حقیقت مدارهای مجتمع، از روی تعداد عناصر موجود در “چیپست” است که تقسیم‌ بندی می شوند . در حال حاضر پیشرفت فن‌ آوری در این مورد به حدی است که گاهی بر روی یک میلی‌ متر از یک “چیپست” صدها هزار عدد از عناصر الکتریکی نام‌ برده شده قابل تعبیه است، به این صورت که تراشه‌ های حاوی عناصر الکتریکی، با استفاده از فن‌آوری پیشرفته، در داخل لایه‌ای از سیلیکون همگون، با رعایت ضخامت یک‌ نواخت و بدون تَرک‌ خوردگی تزریق می‌ شوند.

اما چیپست از میزان تونر یا جوهر باقی مانده در کارتریج اطلاع نداشته و فقط بر اساس شمارش تعداد صفحات چاپ شده، مطابق با استانداردهای اولیه ای که در آن تعریف شده است مقدار پودر یا جوهر باقی مانده در کارتریج تخمین زده و آن را برای پرینتر و نرم افزار نصب شده روی رایانه ارسال کند. به این دلیل در حالی که پرینتر خطای کمبود کارتریج یا پایین بودن میزان شارژ کارتریج را نمایش می دهد می توانید با کارتریج خود همچنان پرینت بگیرید و یا هنوز خطایی در پرینتر برای کم شدن سطح پودر یا جوهر نمایش داده نشده است اما صفحات پرینت شده بسیار کمرنگ شده یا به اصطلاح شارژ کارتریج تمام شده است.

چیپست کارتریج چیست

 در پرینتر ها یا ماشین فتوکپی پس از تمام شدن پودر تونر یا جوهر دو انتخاب وجود دارد:

  1. خریدن کارتریج جدید
  2. خریدن یک چیپست سازگار با مدل دستگاه و پر کردن تونر کارتریج

در این رابطه به تعریف و کارکرد کلی “چیپست” می‌ پردازیم.

“چیپست” در “کارتریج” کارِ شمارنده را انجام می‌دهد. در برخی از انواع کارتریج ها تعویض “چیپست” الزامی است، در این‌ جا این سوال پیش می‌ آید که چرا اصلاً “چیپست” را بر روی کارتریج نصب کرده‌اند؟ هدف این است که وقتی تعداد چاپ برگه‌ ها به بیش‌ تر از حد مجاز و تعیین شده رسید، از شارژ کارتریج جلوگیری شود و “کارتریج” نو خریداری گردد، اما باید گفت که این روشِ کارخانه‌ های سازنده نتوانسته کاملاً موفق باشد. علاوه بر وجود “چیپست‌”های نو در بازار، امکان “ریست” کردن دستگاه‌ نیز به‌وجود آمده است.

وقتی یک “چیپست” جدید به جای “چیپست” قدیمی نصب می‌ گردد، در حقیقت کنتور “کارتریج” صفر می‌ شود و قابلیت شارژ مجدد می‌ یابد، بدون این عمل حتی با “کاتریج” پر از “تونر” هم امکان چاپ وجود نخواهد داشت. اما مشکل اینجاست که در برخی موارد این روش صرفه‌ی اقتصادی ندارد، به همین منظور روشی به نام “ریست” کردن ایجاد شده است که در این روش با هزینه ای بسیار کم دستگاه به حالتی وارد می‌ شود که دیگر هیچ اطلاعاتی را از “چیپست”دریافت نمی‌ کند و در حقیقت “چیپست” غیر فعال می‌ شود. مشکلات مربوط به “چیپست”  و “ریست” کردن در مارک “سامسونگ” نسبت به مارک‌های “اچ پی” و “کانن” بیش‌تر است.